Friidrotten i framtiden

Kommer friidrotten att fortsätta att vara en aktuell idrott, och kommer den att utvecklas på något sätt? Där finns det mycket att diskutera.

En av de mest traditionella idrotterna

Vad man än tycker om friidrott, positivt eller negativt, går det inte att komma undan det faktum att det är en av världens mest äldsta, respektabla och traditionella idrotter. Oavsett vilken gren man pratar om. Det här är något som kan få konsekvenser när det kommer till utvecklingen av sporten.

Många av grenarna har inte utvecklats avsevärt när det kommer till utförandet. Men det finns vissa delar som påverkar. Det är till exempel nya tekniker. Idrottare har alltid försökt vara framåt när det gäller utvecklandet av nya tekniker. Vare sig det är simning, brottning, höjdhopp eller något annat. Det för att kunna prestera så bra som möjligt.

Samtidigt ska man komma ihåg att det finns annat som påverkar, till exempel utrustning. Det går inte att jämföra de kläder, skor och mycket annat som dagens friidrottare hade jämfört mot under de första olympiska spelen. Beroende på vilka nya utrustningar som tas fram kan det även komma att påverka grenarna i stort.

Men man ska också tänka på att friidrotten är en traditionell idrott, och den verkar fortsätta att vara det. Även om allt måste utvecklas på något sätt är det svårt att se en framtid där enorma förändringar kommer att göras. Det är å andra sidan osannolikt att inga förändringar kommer att göras över huvud taget. Allt måste gå framåt, på något sätt. Men det mest sannolika är att friidrotten fortsätter som alltid. Det vill säga med en måttlig utveckling framåt, men ändå i rätt takt.