Förbättra dig med en chinsstång i hemmet

Om du är väldigt aktiv inom friidrott kan du behöva träna en hel del för att förbättras inom din sport. Därför är det viktigt att kunna träna oavsett väder och årstid. Att ha ett litet hemmagym gör det möjligt för dig att både få mer tid och lust att träna.

Skaffa ett litet hemmagym – det här behöver du

För att bli bättre på din gren inom friidrott bör du bygga upp ett litet hemmagym. Det är egentligen inte många saker du behöver för att kunna få till en effektiv och varierad träning i hemmet. Om du trots allt inte är helt säker på om ett hemmagym är något för dig, kanske dessa anledningar kan få dig att ta steget:

  • Du slipper bry dig om väder och vind.
  • Det är väldigt billigt i förhållande till att lägga pengar på gymkort varje år.
  • Du sparar mycket tid och pengar på att slippa åka till och från ett gym.
  • Du kan träna precis vilken tid på dygnet som helst.
  • Det blir lättare att implementera träningen i din vardag då du kan multitaska och träna samtidigt.

För att skaffa ett hemmagym behöver du varken ha en stor plånbok eller mycket yta. Faktum är att med enbart ett fåtal prylar kan du utföra en väldigt varierad träning. Prylarna här nedan är bara exempel på träningsredskap som inte kräver något avkall på boytan och som dessutom förser dig med en varierad träning. Dessa exempel är:

  • En chinsstång.

Med en chinsstång kan du göra pull-ups och för det behöver du inte kompromissa på ytan i hemmet. Det finns nämligen chinsstångar att sätta i dörrkarmen och som går att ta bort hur lätt som helst. Andra sätts fast i väggen eller taket.

  • Ett hopprep.

Med ett professionellt hopprep kan du träna kondition på ett roligt och effektivt sätt. Hopprepet tar ingen plats alls, men du får trots det ett mycket användbart träningsredskap.

  • En träningsmatta.

Att ha en matta att ligga och sitta på när du utför diverse övningar är bra för hela kroppen. Golvet är hårt att träna på och sängen är för mjuk. På en träningsmatta kan du göra alltifrån situps till yogaövningar.