Historisk friidrott i världen

Världen är full av fantastisk historia. Det är inte minst något som friidrotten ofta visar prov på.

Historiskt intressant

I världen finns det mängder av gamla sporter, vissa äldre än andra. Men några av de klart äldsta går att hitta från friidrotten. Till exempel är löpning världens äldsta sport enligt Oldest.org. Den har nämligen funnits i över 17 000 år, vilket enbart går att att jämföras med brottningen, som är några tusen år yngre.

Det går att bevisa att friidrotten har en lång historia, som dessutom varit väldigt viktig. Bland annat genom att ha bidragit till någon form av gemenskap. Det är en av de viktigaste rollerna som idrotten har i de moderna samhällen. Det vill säga att människor oavsett vilka de är eller var de kommer ifrån kan delta i någon form av idrott tillsammans. Den typen av gemenskaper är oftast ovärderliga för de flesta länderna.

Att friidrotten då är så pass gammal förklarar vilken innebörd den har haft för dåtida generation och folk. Man har tack vare de här möjligheterna också gett en grund till människor som lever idag. Det är tack vare de gamla grekerna, kineserna och många andra folkslag som vi har idrotterna som finns idag. Det här var något som skapades i bland annat dessa länder. Därefter har moderna civilisationer, inte minst England, grundat en hel del sporter och gjort de moderna. Till exempel genom skapandet av idrottsförbund. Samtidigt är det alltså inte i England som sporterna har sina allra första rötter.